V prosinci 2014 vstoupilo v platnost nařízení č. 1169/2011 EU o poskytování informací o alergenech v potravinách.
Na jídelním lístku uvádíme čísla alegrenů, které jsou v jídle obsaženy.
| Seznam alergenů vyznačených na jídelním lístku podle kódů. | ||||||
| kod | název alergenu | |||||
| 1 | obiloviny | |||||
| 2 | korýši a výrobky z nich | |||||
| 3 | vejce a výrobky z nich | |||||
| 4 | ryby | |||||
| 5 | podzemnice olejná (arašidy) | |||||
| 6 | sojové boby | |||||
| 7 | mléko a výrobky z něj | |||||
| 8 | skořápkové plody (ořechy) | |||||
| 9 | celer | |||||
| 10 | hořčice a výrobky z ní | |||||
| 11 | sezamové semena | |||||
| 12 | oxid siřičitý a siřičitany | |||||
| 13 | vlčí bob (lupina) | |||||
| 14 | měkkýši a výrobky z nich | |||||